vrijdag 20 november 2009

Uit de oude doos


Vanochtend samen met mijn zus begonnen aan het ruimen in ons ouderlijk huis. Het moet leeg. Maar o wat staat het nu nog vol met allerhande troep. Er zitten ook wel schatten bij, een paar heb ik vast meegenomen en er zal ook nog wel meer gaan volgen, want we zijn er nog lang niet :-(
Dus uit het donkere sombere huis heb ik dit alvast naar mijn lichte huis meegebracht.
De oude visitekaartjes van mijn ouders, een brief aan mijn opa van het ministerie van defensie. Hij had een verwoede poging gedaan om mijn vader uit dienst te houden, verzoek afgewezen.Het oude fototoestel. Wat is er in de loop der jaren veel veranderd, maar wel een plaatje!


Tsja, heel veel herinneringen komen op zo'n ochtend naar boven, maar vooral toch mooie. Stap 1 is gezet, er zullen er nog heel wat moeten gaan volgen. Pffffff.

7 opmerkingen:

 1. Het is vast hun leven en jou leven die hier aan je voorbij gaat zo op de zolder......
  Allemaal krenten uit de pap.
  Succes met dit project. Trouwens je hebt al mooie dingen gevonden zeg......
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik wens je veel sterkte met het opruimen van het huis van je ouders. ik heb het een paar jaar geleden moeten doen, samen met mijn zus, en ik weet nog goed, hoe moeilijk dat is.
  maar ik koester nu ook al die mooie spulletjes die ik toen mee heb genomen naar huis. het zijn geen duren spullen, maar ontzettend waardevol voor mij.
  liefs, jootje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me erg moeilijk Karin om het ouderlijk huis leeg te moeten halen, ik vond het al zo moeilijk om de kleding van mijn moeder op te ruimen na haar overlijden...
  jullie zullen vast samen hele mooie herinneringen ophalen, en deze waardevolle " schatten" nemen ze jullie natuurlijk ook niet af, want die zullen vast een mooi plaatsje bij jou en je zus krijgen...
  Succes met deze klus, wens je een fijn weekend !
  groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, meid ik weet precies wat er door je gedachten speelt. Leuke herinneringen maar ook een met tranen, omdat je afscheid neemt van iets wat echt niet meer terug komt. Wees zuinig op die leuke spullen die je nog hebt.

  groetjes en een fijn weeekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je het samen met je zus kunt doen, en ik kan me voorstellen dat er veel goede herinneringen boven komen maar misschien ook wat negatieve gevoelens hier of daar. Samen er dan over kunnen praten is toch heel mooi! Leuk dat je zo ook spullen met emotionele waarde in je eigen huis een plekje kunt geven! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ciao Karin! I understand it's an hard work empting your parents' home! Anyway you found lovely old treasures and sweet memories of your family!
  A nice week end to you!
  Vale

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi Karin, ik heb je blog nu eindelijk eens bekeken, het kwam d`r maar niet van. ziet er leuk uit! en ja...-herinneringen- opruimen kan heel traag gaan. Ik heb het zelf ook wel eens, je krijgt van alles door handen en bij alles zit wel een herinnering, het schiet vaak niet op. wel leuke schatten liggen daar op zolder!
  ik ben je gaan volgen hoor:-)

  groetjes,
  jeanette

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben blij met een klein berichtje
I love it when you leave a message
♥ Karin