dinsdag 27 oktober 2009

Haags Lofje
Jaaaaren geleden, ik woonde net op mezelf en had mijn eerste baantje dus een vast inkomen, ben ik in delen een zilveren bestek bij elkaar gaan sparen. Haags Lofje van Sola. Iedere maand ontving ik dan een paar lepels of vorken e.d. net zo lang tot ik het compleet had. Ik weet me niet meer te herinneren hoe lang ik daar over heb gedaan maar toch al gauw een jaar of anderhalf. Ik had er ook een grote opbergbox bij ontvangen en jarenlang heb ik het daar keurig in bewaard. Zo'n onhandig groot ding, ergens onder in de linnenkast, want het paste in geen enkele lade. Als ik dan weer eens een etentje had, of op de feestdagen dook ik onder in de kast, moest alles eerst weer poetsen, en na gebruik werd het weer keurig opgeborgen.
Voor de verhuizing dacht ik, dat gaan we anders doen. Het wordt hoog tijd dat we het eens echt gaan gebruiken. Ik heb toen een antiek witte bestekbak gekocht waarin nu alles ligt. Hij staat in de eetkamer dus klaar voor gebruik en eigenlijk geniet ik er nu steeds meer van.


Een paar weken geleden kreeg ik van de "oppasoma" (een hele lieve tante van me) dit setje. Het was van haar moeder (mijn oma) geweest en ze vond dat het beter tot zijn recht zou komen in mijn bestekbak. We hebben staan bedenken waarvoor dit alles zou dienen, maar kwamen er niet echt uit. Het lijkt een botermesje, een suikerlepel en iets voor kleine augurkjes in het zuur?????? Echt weten doe ik het niet.
Misschien heeft iemand van jullie een idee, dan hoor ik het graag. En voor de moeite.....


een foto vanuit het hart!

7 opmerkingen:

 1. Echt prachtig al dat zilver! Ik hou echt van zilver en de uitstraling die het heeft (waarom komt er nu net in mijn hoofd het deuntje van de ´stelende ekster´?? :D)
  Leuke foto trouwens, die met de hartjes rond de flessen. Die sloffen van Ruby Brown hebben ook mijn hart gestolen. Ik vind vooral die lange sok-pantoffels zo gezellig uit zien :)
  Tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh zo mooi die foto helemaal goed echt helemaal goed en wat een mooie hartjes hangen er aan die flessendie komen me zo mega bekend voor..
  En dat bestek is natuurlijk perfect. Ik heb op marktplaats nog 3 sets verzilverde bestekken bijgekocht bij die ene die ik had want dat was natuurlijk never nooit genoeg voor al die kids, en wij gebruiken het gewoon dagelijks.....te jammer om in de kast te laten liggen idd...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. enig om zoiets te sparen, je wist toen dus ook al wat mooi was;-)) prachtig bestek.
  De bak waarin het ligt is ook een toppertje net zoals je foto's.
  Het is vaak zo dat als iets makkelijk kunt pakken je het ook vaker gebruikt.
  Met je vraag of iemand weet waar het setje ( ook een toppertje) van je oma voor dient kom ik net zover als jij, ben ook erg benieuwd of iemand het weet.

  Fijne dag en geniet van de laatste zonnenstraaltjes, groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. What faboulous silver cutlery you have! I like silver so much and I like the storage box!!!
  A nice day for you!
  Vale

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo zeg maar dit is een mooie collectie.
  Sjiek eten bij jullie.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi,

  prachtig... ben verliefd op Haags Lofje.. het middelste setje is een vis mes en vork. De rechtse en linkse weet ik ook niet..

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben blij met een klein berichtje
I love it when you leave a message
♥ Karin