donderdag 10 januari 2019

Een droom van een salontafel


Heb jij dat ook? Zo'n lijstje met items die je graag nog eens zou willen bezitten, en waarvan je weet dat er een aantal waarschijnlijk nooit van je lijstje af zullen komen, maar ervan blijven dromen mag. Je kent het vast.

Toen ik een aantal jaren terug de Fly table van andtradition tegenkwam was ik meteen verkocht. Het prachtige materiaalgebruik (eiken met marmer) de afgeronde vorm van de poten en het blad, maar vooral de minimalistische en toch rijke uitstraling die de tafel heeft. Prachtig! En dus werd ook deze keurig toegevoegd aan mijn lijst. Destijds was het niet eens een optie om hem daadwerkelijk aan te schaffen. We hadden per slot van rekening een (functionele) salontafel, andere prioriteiten (budget), maar vooral omdat hij er als een vlag op een modderschuit uit zou zien in combinatie met de (afschuwelijke) vloer die er toen nog lag.

Afgelopen zomer kwam daar echter verandering in na de renovatie van de woonkamer. De gestorte betonvloer gaf een hele nieuwe feel en belangrijker nog, rust in de ruimte. Daarbij kwam dat de oude salontafel op een andere manier werd gebruikt waardoor er de noodzaak voor iets anders ondstond. En ja geloof me, ik heb het internet en woonwinkels afgestruind naar goede, mooie, goedkopere en vergelijkbare alternatieven, maar in mijn achterhoofd bleef toch aldoor maar de Fly SC5 zitten. Alle opties waar ik op uitkwam waren het daardoor net niet en wilden we (ik) daar wel genoegen mee nemen?


Het heeft even geduurd, maar na wat overleg met mijn hub (eerst uitgebreid met mijzelf) werd de knoop uiteindelijk doorgehakt. We kiezen voor tijdloos design en hetgeen we werkelijk mooi vinden zodat we later geen spijt krijgen van een slecht gekozen alternatief.

Ik wist meteen waar ik terecht kon want ik was "mijn" salontafeal verschillende keren tegengekomen op de site van Flinders (even verlekkerd gluren, ken je dat?) dus al snel werd de daad bij het woord gevoegd en de bestelling geplaatst. Ik koos voor de smoked oak versie met een zwart marmer blad om een warme uitstraling te bereiken naast de "koele" betonvloer. 


Het tafelblad is gemaakt van zwart Marquina marmer. Het heeft een matte finish, wat ik persoonlijk het mooiste vind, omdat het daardoor rustig blijft.  Het mooie van marmer is dat geen blad hetzelfde is dus is het afwachten hoe de tekening van de nerven uiteindelijk eruit zal zien.

En dan is het wachten op het moment van levering. Dat ging nog wel even met wat horten en stoten (een gebroken tafelblad) maar dat werd door Flinders keurig opgelost waarna uiteindelijk DE salontafel staat te shinen in mijn woonkamer. Alsof hij ervoor gemaakt is en in het echt is hij nog vele malen mooier en zelfs de heren hier in huis delen die mening.


Het onderstel is gemaakt van eiken, massief en fineer. De uitvoering waarvoor ik koos is in de kleur ‘smoked oiled oak’ wat een vergrijsde tint geeft en daardoor een warme uitstraling heeft naast het zwarte marmer. Door het afgeronde blad en de taps toelopende poten heeft de tafel een enigszins vintage uiterlijk gekregen, maar het is toch echt een design uit 2013 van Space Copenhagen.En zo komt dan alles samen. Mijn voorliefde voor Scandinavisch design, het gekozen kleurschema voor de woonkamer en het gebruik van natuurlijke materialen. De juiste combinatie zorgt ervoor dat het niet koud (wat marmer toch kan zijn), koel (de associatie voor velen bij de betonvloer) en saai (witte muren) hoeft te zijn, maar dat het een het ander kan versterken, verzachten of afzwakken. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat je jezelf er thuis voelt want laten we eerlijk zijn, over smaak valt niet te twisten.


Het is een hele investering, maar geloof me met één prachtig item in de ruimte maak je wel een statement. En daar waar andere meubelstukken nog wel eens makkelijk worden verplaatst, ingeruild of vervangen is dit zeker een blijvertje.

Zo zie je maar, soms komen dromen uit, ook al moeten we ze af en toe een handje helpen.(in samenwerking met Flinders)

4 opmerkingen:

 1. Wat je voor ogen had is absoluut geslaagd! Prachtig geheel zo..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Corine. Ben zelf erg blij met het resultaat. Fijn weekend ♡

   Verwijderen
 2. Ik vind marmer altijd heel mooi dus zo'n salontafel had ik ook wel kunnen kopen als ik er één nodig heb haha! Ik denk dat die salontafel ook echt heel mooi is in het wit! Ook heel leuk dat je telefoonhoesje heel erg lijkt op je salontafel :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik was dan ook blij dat we er een nodig hadden ;) en in wit is hij ook prachtig inderdaad, heb nog getwijfeld. Dat mijn hoesje erop lijkt geeft aan hoe obsessed ik van marmer ben haha. Ik vind het marbelous!

   Verwijderen

Ik ben blij met een klein berichtje
I love it when you leave a message
♥ Karin