maandag 3 mei 2010

Ze zijn er weer!

Naast al het groen, het opkomen van de bloemen in de tuin, het fluiten van de vogels en het oplopen van de temperatuur hoort voor mij dit ook bij de lente.    Asperges!


Heerlijk, op Brabantse wijze rechtstreeks van het land gehaald bij de plaatselijke aspergeboer met verse krielaardappels, eierkruim (van eigen leg), botersaus en voor de liefhebber een plak beenham. Dat laatste hoeft voor mij niet, ik geef de voorkeur aan wat plakjes gerookte zalm. Mmmmm en dan smullen maar.


Wat een heerlijk jaargetijde toch, de lente :o)
Eet smakelijk!

26 opmerkingen:

  1. Ik durf het BIJNA niet te zeggen na het heerlijke plaatje.....IK LUST ZE NIET!!! Nooit lekker gevonden, op welke manier ze ook klaargemaakt zijn.......SORRY!!
    Maar eet smakelijk hoor hihi. Mag je mijn portie erbij hebben...is dat gul of niet hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Karin,
    Nou ik lust ze wel hoor!!! We hebben ze al 2 keer gehad, zelfs afgelopen week!!!
    Heerlijk! Ook uit de oven met gesmolten kaas..MMMM
    ('t is aleen zo'n @#%#&*^($#%^-klus om ze te schillen...)
    Zelfs de kinderen vinden het lekker! (nou, da's heeel bijzonder...misschien kwam 't omdat we het geintroduceerd hebben als"het witte goud"..)
    Ik weet al wat we van de week weer gaan eten! (alleen van 't typen krijg ik er al zin in!)
    Lieve groet, Nieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Juist Karin...jij weet wat lekker is!

    Zo eten wij ook de ''koningin onder de groenten''

    En drinken er graag 'n goed glas koele Elzasser wijn bij.

    Moet deze week snel eens naar mijn dochter in Lierop en neem dan op de terugweg het ''witte goud'' uit hun dorp mee naar huis.

    ~~Stukje nieuws uit het Brabantse~~
    Eerste asperges van de koude grond in Brabant komen dit jaar uit Lierop. De oogst is het werk van Lidy en Jos Huijbers uit Mierlo. Vorig jaar werden ze met hun asperges nog tweede bij de verkiezing van de lekkerste asperge. Die wedstrijd staat onder controle van het Brabants Asperge Genootschap, die ook bijhoudt wie de eerste is.
    De eerste asperges uit de koude grond moeten aan een aantal criteria voldoen. Ze mogen onder meer niet door tunnelbouw, in kassen of in verwarmde bedden gekweekt worden. De kweker die de eerste asperges van de koude grond teelt, krijgt van het Brabants Asperge Genootschap en de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie een trofee.

    Het is normaal bij mij niet zo dat ik wat eten bereiden betreft er snel vanaf wil zijn....en er geen aandacht en tijd in wil stoppen,koken is m'n hobby,maar weet je wat ik de laatste jaren zó gemakkelijk vind.....dat er bij de aspergeboer een schilmachine staat;-)

    Ik weet al wat wij een dezer dagen gaan eten!
    Het water loopt me al in de mond bij het zien van jou smakelijke foto's!!!

    Lieve groetjes,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed idee, heerlijk maar weer niet iedereen hier. Jammer dan. Van de week even halen.

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, heerlijk.... Maar dat is het enige wat de rest van het gezin niet lust. Dus eet ik ze vaak niet. Misschien toch maar eens doen.

    fijne week, lia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Karin....ik heb ze nog nooit zelf klaargemaakt....zeg ik beschamend, want ik lust ze wel. Met zalm lijkt me trouwens ook heel erg lekker, ben dol op zalm.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ohhhh lekker...ben vandaag weer begonnen met lijnen pffff en ik mag geen asperges , slaat dat nou weer op?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er heerlijk uit !! ik heb ze nog niet gegeten............ga ik wel doen natuurlijk !!

    Hele fijne maandag !! lieve groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja maak me maar gek zeg........wow, om van te smullen zo lekker......
    Is er nog wat over?
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Och we hebben ze nog niet gegeten. In Brabant was het aanbod bij de plaatselijke boeren ook veel groter dan hier in Zeeuws-Vlaanderen. Er gaat echt niets boven asperges van het Brabantse Land! Maar ga ze zeker as weekend eten. En de bereiding zoals door jouw beschreven.. Geen fratsen, want daar heb ik dan altijd spijt van. (roerbakken, grillen)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit ziet er lekker uit...en ik lust het ook, al heb ik het zelf nog nooit klaar gemaakt! Geniet lekker van deze lente-kost!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ohhh,so nice!
    I have'nt had asperges since we lived in Holland?!!!
    Have a nice week!
    ...eet smakelijk!
    Groetjes Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze stonden hier in het weekend ook op het menu. Van de tafel maakte ik foto's maar van de heerlijke asperges niet, zucht. Volgende keer zal ik ook daar aan denken want als ik dit hier zie krijg ik er weer zin in ;)
    Lieve groet, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mmm lovely...I love asparagus, white and green yummiiiieeeee....Hughs Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh Karin, wat ziet dat er heerlijk uit, het water loopt me in de mond! Was gisteravond uit eten, en daar lag een eenzame asperge op mijn bord, maar....hij was heerlijk, en ik had er twee, want mijn lief houdt er niet van, snap jij dat nou?
    Fijne avond nog, lieve groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk het water loopt me in de mond. Ik ben de enige hier in huis die ze lust...dus als ik ze koop eet ik het hele pond alleen op!
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  17. I just love asparugus! I've eaten them at dinner yesterday! I adfore them with pasta and risotto too!
    A nice and sunny week!
    Vale

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijk asperges!! Heb wel een voorkeur voor de groene (die hoef je niet te schillen, hoezo lui?) en heb net vorige week donderdag op de kookcursus een heerlijk voorgerecht gemaakt met asperges. Als je het recept wil hebben let me know.
    Fijne dag
    Groetjes Michaja

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi karin, héérlijk die asperges, wij eten er vaak soep van. Je blog ziet er mooi uit. Je hebt er een volger bij. Kom je ook even bij mij kijken, fijne avond nog Groetjes Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  20. yum yum, wonderful in dinners!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik heb ze maar 2 keer gegeten en groene nog nooit, en dan met veel ham en ei, maar moet eerlijk zeggen dat ik er weinig smaak aan vond zitten!!
    Groetjes Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Karin

    Mail me (michajamulder@gmail.com) even je mailadres dan mail ik je het recept met veel plezier door. Ik ga het zelf dit weekend maken voor mijn schoonouders.
    Groetjes Michaja

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Mijn zus is inderdaad getrouwd met de broer van mijn man, wij hebben elkaar op dezelfde plaats voor het eerst ontmoet op dezelfde datum, zij elkaar alleen precies een jaar eerder. Als extraatje: Hun zoon heet Mathijs en onze dochter Jasmijn, beiden namen zijn opgebouwd uit bijna dezelfde letters, toeval of niet?

    Groeten,
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Superbes, et le mangerait! Ici nous aimons les Also blanches, à l'UNE OU Avec sauce vinaigrette à l'orange.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben blij met een klein berichtje
I love it when you leave a message
♥ Karin