Heerlijk, op Brabantse wijze rechtstreeks van het land gehaald bij de plaatselijke aspergeboer met verse krielaardappels, eierkruim (van eigen leg), botersaus en voor de liefhebber een plak beenham. Dat laatste hoeft voor mij niet, ik geef de voorkeur aan wat plakjes gerookte zalm. Mmmmm en dan smullen maar.
Wat een heerlijk jaargetijde toch, de lente :o)
Eet smakelijk!
Ik durf het BIJNA niet te zeggen na het heerlijke plaatje.....IK LUST ZE NIET!!! Nooit lekker gevonden, op welke manier ze ook klaargemaakt zijn.......SORRY!!
BeantwoordenVerwijderenMaar eet smakelijk hoor hihi. Mag je mijn portie erbij hebben...is dat gul of niet hahaha
Eet smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenHoi Karin,
BeantwoordenVerwijderenNou ik lust ze wel hoor!!! We hebben ze al 2 keer gehad, zelfs afgelopen week!!!
Heerlijk! Ook uit de oven met gesmolten kaas..MMMM
('t is aleen zo'n @#%#&*^($#%^-klus om ze te schillen...)
Zelfs de kinderen vinden het lekker! (nou, da's heeel bijzonder...misschien kwam 't omdat we het geintroduceerd hebben als"het witte goud"..)
Ik weet al wat we van de week weer gaan eten! (alleen van 't typen krijg ik er al zin in!)
Lieve groet, Nieneke
Juist Karin...jij weet wat lekker is!
BeantwoordenVerwijderenZo eten wij ook de ''koningin onder de groenten''
En drinken er graag 'n goed glas koele Elzasser wijn bij.
Moet deze week snel eens naar mijn dochter in Lierop en neem dan op de terugweg het ''witte goud'' uit hun dorp mee naar huis.
~~Stukje nieuws uit het Brabantse~~
Eerste asperges van de koude grond in Brabant komen dit jaar uit Lierop. De oogst is het werk van Lidy en Jos Huijbers uit Mierlo. Vorig jaar werden ze met hun asperges nog tweede bij de verkiezing van de lekkerste asperge. Die wedstrijd staat onder controle van het Brabants Asperge Genootschap, die ook bijhoudt wie de eerste is.
De eerste asperges uit de koude grond moeten aan een aantal criteria voldoen. Ze mogen onder meer niet door tunnelbouw, in kassen of in verwarmde bedden gekweekt worden. De kweker die de eerste asperges van de koude grond teelt, krijgt van het Brabants Asperge Genootschap en de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie een trofee.
Het is normaal bij mij niet zo dat ik wat eten bereiden betreft er snel vanaf wil zijn....en er geen aandacht en tijd in wil stoppen,koken is m'n hobby,maar weet je wat ik de laatste jaren zó gemakkelijk vind.....dat er bij de aspergeboer een schilmachine staat;-)
Ik weet al wat wij een dezer dagen gaan eten!
Het water loopt me al in de mond bij het zien van jou smakelijke foto's!!!
Lieve groetjes,
Ger
Goed idee, heerlijk maar weer niet iedereen hier. Jammer dan. Van de week even halen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Petra
Oh, heerlijk.... Maar dat is het enige wat de rest van het gezin niet lust. Dus eet ik ze vaak niet. Misschien toch maar eens doen.
BeantwoordenVerwijderenfijne week, lia
Hoi Karin....ik heb ze nog nooit zelf klaargemaakt....zeg ik beschamend, want ik lust ze wel. Met zalm lijkt me trouwens ook heel erg lekker, ben dol op zalm.
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Mea
ohhhh lekker...ben vandaag weer begonnen met lijnen pffff en ik mag geen asperges , slaat dat nou weer op?
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit !! ik heb ze nog niet gegeten............ga ik wel doen natuurlijk !!
BeantwoordenVerwijderenHele fijne maandag !! lieve groetjes Ria
Ja maak me maar gek zeg........wow, om van te smullen zo lekker......
BeantwoordenVerwijderenIs er nog wat over?
Fijne dag
Och we hebben ze nog niet gegeten. In Brabant was het aanbod bij de plaatselijke boeren ook veel groter dan hier in Zeeuws-Vlaanderen. Er gaat echt niets boven asperges van het Brabantse Land! Maar ga ze zeker as weekend eten. En de bereiding zoals door jouw beschreven.. Geen fratsen, want daar heb ik dan altijd spijt van. (roerbakken, grillen)
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er lekker uit...en ik lust het ook, al heb ik het zelf nog nooit klaar gemaakt! Geniet lekker van deze lente-kost!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid
Mmmmmmm.......... ja lekker
BeantwoordenVerwijderenOhhh,so nice!
BeantwoordenVerwijderenI have'nt had asperges since we lived in Holland?!!!
Have a nice week!
...eet smakelijk!
Groetjes Jeanette
Deze stonden hier in het weekend ook op het menu. Van de tafel maakte ik foto's maar van de heerlijke asperges niet, zucht. Volgende keer zal ik ook daar aan denken want als ik dit hier zie krijg ik er weer zin in ;)
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Sonja
Mmm lovely...I love asparagus, white and green yummiiiieeeee....Hughs Anne
BeantwoordenVerwijderenOh Karin, wat ziet dat er heerlijk uit, het water loopt me in de mond! Was gisteravond uit eten, en daar lag een eenzame asperge op mijn bord, maar....hij was heerlijk, en ik had er twee, want mijn lief houdt er niet van, snap jij dat nou?
BeantwoordenVerwijderenFijne avond nog, lieve groet, Tineke
Heerlijk het water loopt me in de mond. Ik ben de enige hier in huis die ze lust...dus als ik ze koop eet ik het hele pond alleen op!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet
I just love asparugus! I've eaten them at dinner yesterday! I adfore them with pasta and risotto too!
BeantwoordenVerwijderenA nice and sunny week!
Vale
Heerlijk asperges!! Heb wel een voorkeur voor de groene (die hoef je niet te schillen, hoezo lui?) en heb net vorige week donderdag op de kookcursus een heerlijk voorgerecht gemaakt met asperges. Als je het recept wil hebben let me know.
BeantwoordenVerwijderenFijne dag
Groetjes Michaja
Hoi karin, héérlijk die asperges, wij eten er vaak soep van. Je blog ziet er mooi uit. Je hebt er een volger bij. Kom je ook even bij mij kijken, fijne avond nog Groetjes Stina
BeantwoordenVerwijderenyum yum, wonderful in dinners!!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze maar 2 keer gegeten en groene nog nooit, en dan met veel ham en ei, maar moet eerlijk zeggen dat ik er weinig smaak aan vond zitten!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Madelon
Hoi Karin
BeantwoordenVerwijderenMail me (michajamulder@gmail.com) even je mailadres dan mail ik je het recept met veel plezier door. Ik ga het zelf dit weekend maken voor mijn schoonouders.
Groetjes Michaja
Mijn zus is inderdaad getrouwd met de broer van mijn man, wij hebben elkaar op dezelfde plaats voor het eerst ontmoet op dezelfde datum, zij elkaar alleen precies een jaar eerder. Als extraatje: Hun zoon heet Mathijs en onze dochter Jasmijn, beiden namen zijn opgebouwd uit bijna dezelfde letters, toeval of niet?
BeantwoordenVerwijderenGroeten,
Claudia
Superbes, et le mangerait! Ici nous aimons les Also blanches, à l'UNE OU Avec sauce vinaigrette à l'orange.
BeantwoordenVerwijderen