donderdag 12 april 2012

Project tienerkamer

Het plan was vrij simpel. Zoonlief wilde af van zijn kinderkamer, te kinderachtig, dus er moest een tienerkamer komen. Al maanden borrelden er allerlei ideeën in mijn hoofd. Eigenlijk vrij simpel. De logeerkamer moest leeg, iets anders op de vloer, een nieuw bed, bureau, kast en klaar is Kees...NOT.

Een oud huis is prachtig, maar brengt ook wat "problemen" met zich mee. Het staat nl. nogal scheef, wat op zich geen probleem is want dat staat het al meer dan 50 jaar, maar van de betreffende kamer liep de vloer nogal af. Wanneer je bij de deur een knikker legde was die in no time naar de overkant gerold, dus die  moest eerst waterpas worden. De oplossing hiervoor werd snel aangedragen, dus werkvolk ingeschakeld en aan de slag. Het verval was groter dan verwacht, dus de radiator moest eraf en omhoog gehangen worden, anders verdween deze deels in de vloer, wat trouwens met de plinten ook gebeurde, dus daar moesten weer andere plinten overheen gezet worden en die moesten dan weer geschilderd worden. Herken je dat, een simpel plan loopt in korte tijd uit tot een behoorlijke klus, waarbij schoenenboer nog maar eens zijn wenkbrauwen optrekt en zucht.

Maar wanneer dat alles eindelijk achter de rug is wacht het leuke werk. De boel moet worden aangekleed, te beginnen met de vloer. De ene staal na de andere staal word in huis gehaald. De een blijkt te geel bij de witte muren, de andere te donker, maar uiteindelijk zijn we het eens, dit wordt hem. En dan weet de vloerenboer doodleuk te melden dat de bestaande ondergrond van platen eerst moet worden geëgaliseerd om het gewenste resultaat te krijgen. De klus word dus weer iets groter dan verwacht en duurder bovendien *zucht* en ondertussen ligt het vloerkleed wat ik met behulp van Marion in Zweden kocht geduldig te wachten.

Wordt vervolgd.26 opmerkingen:

 1. De foto belooft al veel goeds! Ben erg benieuwd naar het resultaat...Ik ken het probleem van een kleine klus wat ineens door verschillende onverwachte dingen veel groter en duurder wordt. Gelukkig zijn we daar tot nu toe van gespaard gebleven!
  Fijn weekend, hopelijk heb je een fijne verjaardag gehad?
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Karin,
  Wat heerlijk voor je zoon dat hij een nieuwe kamer krijgt.....succes en veel plezier bij het inrichten!
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geduld is in deze jongenskamer geloof ik wel een héle schone (bijna te) schone zaak! Ja...wordt vervolgd...(en sterkte ;))!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk een stoere kamer maken….de tegenslagen zijn iets minder leuk, maar als alles klaar is waarschijnlijk ook weer snel 'vergeten'.
  Succes met de metamorfose!
  Groet Kiki

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja meis geduld heet dat.....erg he als het zolang duurt....mooi vloerkleed hoor......liefs van mij....ben benieuwd wat het gaat worden....xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geduld is een schone zaak, Karin, maar ik kan me voorstellen dat je vind dat het nu ook wel mag opschieten.
  Ben heel benieuwd naar "wordt vervolgd".
  Fijne avond.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De kleuren en materialen op de foto zien er alvast heel goed uit! Ik ben ook fan van die katoenen vloerkleden, maar vind ze meestal wel bij de ´Zweed´. Succes met alles! :)
  Beste groetjes, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohhh....wat herkenbaar (zucht) van het één komt weer het ander, maar straks is wel alles helemaal naar jullie en zoonliefs zin en kan hij genieten van zijn mooie stoere kamer.
  Mooie spullen heb je er al voor klaar liggen.
  Succes en een fijn weekend Karin.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben blij verrast een post van je tegen te komen, mis je echt wel ik blog land, het is zo gewoonte om even een rondje blog te doen en me afvragen goooh hoe is het nu met Karin:....... :) Wacht net zogeduldig af als jij: weet zeker dat een mooie eindresultaat krijgt.

  Kram

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je maakt het spannend....ziet er veelbelovend uit....
  Maarre....je gaat straks toch wel alles tot detail in beeld brengen toch....?

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het wordt vast en zeker een prachtige kamer! Met rechte vloeren ook nog. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hé gezellig, je bent er weer....
  Druk druk.... maar als ik zo de interieurkeuze zie, word dat een gave stoere jongenskamer.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is dus de reden dat hier steeds vaker klussen op de lange-baan geschoven worden want het lijkt vaak iets kleins maar komt elke keer wat bij :-)

  Als ik zo naar je foto kijk dan denk ik dat er straks iemand in huize K. wel heel erg blij gemaakt wordt met zijn hokkie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hopelijk hoef je niet te lang meer te wachten voordat deze mooie spullen hun plekje krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. vol goede plannen en heerlijke ideetjes....weet ik na twee puberkamers inmiddels dat het makkelijker was een kinderkamer te maken ;)))))(geintje;))

  SUCCES!!

  Liefs
  Lynda

  ps leuk dat je er weer bent, miste je al...op diverse plekken;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Karin,
  Als de foto een beeld geeft van het uiteindelijke resultaat, wordt het dus gewoon echt prachtig. Wat een mooie kleuren allemaal. Dat wordt echt een heel fijne kamer voor je zoon...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja ik weet uit ervaring dat de laatste loodjes het zwaarst wegen en ik wens je er alle succes mee....de foto belooft in iedergeval wel dat het uiteindelijk wel heel mooi wordt..
  fijn weekend.....Elly.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke plannen, mooie spullen... en geduld ;) Succes, het gaat vast helemaal goed komen!

  Fijn weekend. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja oude huizen willen wel eens iets verzakken, ik weet er alles van.
  Maar ik lees dat alles goed komt en zo aan de spullen te zien die in de kamer komen, wordt het echt een stoerder dan stoer kamer.

  Fijn weekend
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tjeetje een simpel klusje word een heel werk,maar het resultaat zal wel geweldig worden,ben benieuwd,fijn weekend,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hahaha, herkenbaar! Wij zijn met onze slaapkamer bezig en werkelijk waar... alles, maar dan ook alles loopt scheef! Ook zo'n gevalletje: oud huis!!
  Veel succes met de 'verbouwing'.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hello Karin!

  That teenage room will be very nice with your details! My oldest boy will sonn be 12 so we must also make him an "older" look ; )

  Have a very nice Sunday. Hope the sun is shining on you!

  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Van kinderkamer naar tienerkamer, dat project hebben we hier ook gehad. Pfff, ik had weinig in te brengen want de boys wisten precies hoe ze het wilden...

  Tweede huisje aan zee? Heerlijk om van te dromen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuk dat je weer eens bij mij me op bezoe kwam!
  Leuk altijd van dat soort projectjes! Zeker als het straks allemaal klaar is!!
  Voor nu in ieder geval nog veel inrichtings plezier.
  Groejes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dit plaatje belooft al veel goeds :-) Ben heel benieuwd naar het eidresultaat. Oh en de lamp is geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zoooooo herkenbaar!
  Wij vissen regelmatig tig auto'tjes, balletjes, potloden, etc. onder de bank vandaan, die rollen allemaal naar 1 kant van de kamer, zo scheef staat ons huis.. Bij iedere klus staan wij ook weer te kijken van de verrassingen die het huis met zich meebrengt en dikwijls blijken de meest simpele klusjes toch weer grote klussen te zijn..
  En toch hou ik er van..

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben blij met een klein berichtje
I love it when you leave a message
♥ Karin