woensdag 16 juni 2010

En toen was er licht

Vorige week kwam ik naar beneden, nadat ik zoonlief in bad had gezet en de boel boven had opgeruimd. Kleren in de wasmand, wasmachine vullen en aanzetten, alle hierhebikhetuitmijnhandenlatenvallen spullen opruimen, je kent het wel. De grote voor-het-naar-bed-gaan opruimbeurt (of is dat alleen hier?).
Ik kwam dus beneden en was verrast dat de zon weer flink was gaan schijnen, zo lekker licht was het in de kamer, terwijl ik net van tevoren de lamp aan had gedaan. Maar ik keek nog eens goed en mijn mond viel  open van verbazing !


Ik had tijdens mijn ruimwoede wel een hoop lawaai bij de buren gehoord, maar daar verder geen aandacht aan geschonken, maar ineens begon het te dagen.....ER WAS LICHT!
Aan de zijkant van onze woning zit een bovenraam, wat uitkijkt op de voortuin van de buren. Nou ja uitkijkt, ik ben niet zo lang en moet op een stoel gaan staan als ik het goed zou willen zien, en daarbij komt dat het zicht zowiezo belemmerd werd door de coniferen die er in een dikke rij voor stonden. Ja WERD, want dat was dus die herrie die ik had gehoord. Buurman was met een elektrische zaag in de weer geweest, weg lelijke coniferen en een berg aan licht valt nu onze woonkamer in. Thanx buurman!

Op de vensterbank zie je een windlicht met een kaars erin staan. In de zomer horen die hierin thuis.


De oplettende kijker denkt nu, dat zijn er TWEE! Juist ja.
Een paar dagen eerder ook een hoop lawaai, maar dan hier in huis. Een verschrikte zoon stond midden in de woonkamer, zijn schouders ophalend, "ging helemaal vanzelf, ik was niet eens in de buurt". Duidelijk geval van klopgeesten dus, dat kan in een 110-jarig huis. (Kwam ik bij mijn avondopruimbeurt een klein balletje in de hoek van de kamer tegen, zou die er misschien iets mee te maken hebben gehad?)


Ik ben al aan het speuren geweest maar heb zo'n zelfde windlicht nog niet kunnen vinden, dus dacht ik, laat ik de vraag hier eens opwerpen. Dus als je me kunt helpen....graag, want dan heb ik (wanneer het ooit weer eens zomer wordt) 's avonds laat ook licht in de tuin.

Bedankt!


31 opmerkingen:

 1. Heerlijk om plots zoveel licht te hebben! Lieve groeten, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heej karin ohhhh wat zal jij blij zijn met de actie van de buurman heeeerlijk dat zonnetje, en die klopgeesten niet van die enge verhalen he doe ik weer geen oog dicht;-))

  lieve groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn grootste irritatie in huis is het gemak waarmee iedereen zijn eigen spullen dagenlang laat rondslingeren en de blikken die ik toegeworpen krijg als ik vraag of ze misschien hun eigen troep op willen ruimen! Slaapkamers verdienen de naam niet meer, maar zijn varkensstallen!! Daar is wat op gevonden....zakgeld gehalveerd en de rest kan verdiend worden met opruimen van eigen troep en het netjes houden van de slaapkamer! Dochter twee, verslaafd aan make-up, begint de financiën nu toch maandelijks wel te missen en langzaamaan lijkt het zijn vruchten af te gaan werpen! Als ze doen wat ze moeten doen is er financieel geen vuiltje aan de lucht en kan ik normaal de kamers op zonder mijn nek te breken!

  Tja...soms moet je wat!!!

  Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Karin, wat heerlijk dat zo'n oude coniferenheg is weggehaald (ik heb een hekel aan coniferen!) en wat vreselijk jammer van dat windlicht. Die van mij (lijkt dezelfde) is afgelopen winter ook ter ziele gegaan (niks klopgeesten, gewoon zelf laten vallen), dus ik ben ook zoekende.... Volgens mij zijn ze niet meer "in", want ik zie ze ook nooit meer ergens. Fijne avond, lieve groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vindt licht in huis ook zo belangrijk..
  heerlijk voor je dat je zo'n meedenkende buurman hebt/die je het licht in huis gunt, hihi.
  Groet, cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik snap er geen bal van, ligt dit aan mij?
  ben heel erg moe dus het zou aan mij kunnen liggen of je legt het gewoon krom uit kan ook
  je hebt 1 windlicht nodig , je had er twee maar die klungel heeft er eentje laten vallen begrijp ik maar welke is het nou? die op de vensterbank of die op het tafeltje en heb je maten?
  niet dat ik zo'n ding heb maar ik bemoei me gewoon graag overal mee
  zo ik ga nu maar eens in de bank zitten , oma is moe, oh nee er moet gekookt worden, pfffff, ik wil een lakei en een kok en een personal trainer die Carlos heet en groot en donker is die mijn brocoli reet weer in control krijgt....
  oke ik draaf door , ik ga nu
  doei doei
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk dat het licht weer naar binnenschijnt..... ben je de buurman nog een lekker gebakje wezen brengen hahah...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En er was licht in de duisternis.
  Helaas ik kan je er niet aan helpen, en dat balletje kwam niet van de buurman????

  BeantwoordenVerwijderen
 9. TSSSSSSSSSSSSSSSSSSsss, en jij twijfelt aan het verhaal van je eigen kind?!?!?!?!?!?!?!? Heb je dan nog nooit gehoord van een balletje dat GEWOON, uit zichzelf, ZOMAAR......hoog de lucht in springt, richting breekbare sullen meestal, die omduwt en dan ergens in een hoekje gaat liggen wachten tot iemand anders de schuld krijgt??? Niet??? Onbekend??? Tsssssssssssssssss......dat snap zelfs IK......gewoon...vanzelf.....*schouderophalend*...niemand die van iets weet.......*ZUCHT*......

  Groetjes
  Lynda

  o enne...wel lekker, wat extra licht zeg!!!
  Pilske veur dn buurman!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Floor, kom wel even langs dan gaan we er eens rustig voor zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die opruimronde is wel errug herkenbaar.....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja zo'n windlicht daar moet je net tegen aan lopen. Maar fijn dat je zoveel licht in huis hebt gekregen, kan me voorstellen dat je vreemd opkeek.
  Heb ervan genoten om je verhaal te lezen.

  Gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi schat, nu begrijp ik het commentaar van Floor, bij je andere blog, Vrijwillig blond hè!!
  Maar het ene licht heb je erbij gekregen en het (wind)licht is dus verdwenen.
  Ach, wie weet, op marktplaats.
  TNT komt er zo aan, shalalie,shalala..
  Dikke kus, je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ga op het windlicht letten hoor.....met dank aan zoonlief...;))
  Enne heb je die lieve buurman al een blommetje gebracht....en een dikke kus....;))
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk dat die coniferen weg zijn. En tja volgens mij heeft mijn moeder zo'n windlicht maar ik denk niet dat zij hem wegdoet. Zal in ieder geval eens voor je rondkijken.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Your neighbours are much better than mine!!! Nice to have so much light now!!! Sorry I cannot understand your story....anyway your lanterns are so beautiful!!!
  Enjoy the light and a nice day tomorrow!
  Vale

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een licht !!!! geweldig hier word een mens toch vrolijk van !!!!!.......leuk leuk !! en tja...het windlicht.............ik hoop dat iemand je kan helpen !!! fijne dag morgen..........liefs Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kan ook zo blij worden van mooi licht in huis als de zon schijnt.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 19. helaas kan ik je niet aan zo'n windlicht helpen, maar ik moest wel grinniken om je verhaal over je zoon. Wat hoorde ik dat mijn zoon jaren gelden ook vaak zeggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. whahaha .....nee hoor dat balletje heeft er niks mee te maken....
  gelukkig zijn er meer moeders die er last van hebben, die van mij schopt een tennisbal door de kamerdeur terwijl haar zus binnenkomt (ze is nog maar 8 maar schiet net zo hard als kuyt....gevolg kan je raden....ging echt niet met opzet....zucht...
  Top van je buurman! bomen zijn leuk maar niet te hoog!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Helaas, ik kan je niet helpen. Hier geen windlichten!
  Jouw zoon is wel heeeeeeel slim.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh heerlijk al dat licht ineens dat binnen komt!! Inderdaad dank je wel buurman :)
  Oh soms heb ik het idee dat ik niets anders doe dan opruimen. Je vind van alles en nog wat overal in huis. Gek word ik er van. Helemaal na bijna een week alleen te zijn geweest met de kids. Gelukkig komt hij morgenavond (laat) weer thuis!!
  Kan je helaas niet helpen met je windlicht. Hoop dat je er snel eentje bij vindt.
  Lieve groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Karin,

  Wat scheelt dat hè wanneer er een rij bomen omgaan! Lekker licht!!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heerlijk meer licht in huis,haha je zoon wat grappig,ja dat is wat met windlichten,onze poes liep er 1 uit het raam,maar gelijk pech heb je dan,er zou een winkel voor moeten komen haha,of dat de winkels gewoon wat op reserve heeft,ik hoop dat iemand er 1 voor je heeft,fijne avond,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hallo Karin,

  Heerlijk dat licht in de kamer, geeft de kamer gelijk een andere sfeer. Het ziet er erg mooi uit.

  Groet,
  Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hi=)

  What a nice surprise for you!

  Yes!Light is lovely in all shapes, Sun, Candles....
  I really hope you find a similar candle holder/glas

  I wish you a 'Bright' weekend=)
  Greetings from me!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Super mooi plafond!


  Neem je nog even contact op met de weergoden? Please???! ;)

  Groetjes en een fijn weekend! Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik kan je niet verder helpen met het windlicht, sorry... Maar wat heerlijk dat de buurman al veel licht voor jullie gecreëerd heeft!! Dat moet geweldig zijn in deze duistere, koude voorzomer... (ik duim voor een geweldige topzomer, hoor... laat de zon maar komen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een mooi cadeautje van de buren zo vlak voor de zomer. Heerlijk zo 's avonds de zon nog in de kamer.
  Een fijne zomer met veel zwoele zomeravonden toegewenst. Ik kan je helaas niet helpen aan zo'n windlicht. Ik ben zelf ook nog altijd op zoek naar één voor mijn olielampje.
  Groetjes, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Karin,
  Ik zal het je nog sterker vertellen. IK HEB GEEN WINKEL VAN BINNEN GEZIEN IN PORTUGAL GEEN EEN eh oh ja de supermarkt op de hoek. Had er geen zin in en heb dus totaal relaxed aan het zwembad en aan het strand gelegen en 4 boeken gelezen, iets wat ik al heel lang wilde doen!
  Dank voor je leuke berichtjes groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hello Karin! Summer is here but we had Autumn days! Hope tomorrow I'll have a sunny day...beach after work and then garden! My flowers need a bit of sun!!!
  A nice day tomorow!
  Vale

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben blij met een klein berichtje
I love it when you leave a message
♥ Karin