woensdag 9 juni 2010

Balkon
Waarschijnlijk de grootste (in ieder geval de zwaarste) vondst van ons op Marktplaats was het balkon. Maar voor de duidelijkheid moet ik bij het begin beginnen, want zo was het eerst.Er hing een giga geval aan de gevel, waarin de perenboom was geintegreerd (wat achteraf bezien het plukken wel wat makkelijker maakte) van aluminium. Ooit was dat eens groen geschilderd, maar zelfs ik als leek weet dat dat geen succes is, dus het meerendeel van de verf was afgebladderd. Dan hing er ook nog een luifel aan, waarbij uit forensich onderzoek bleek dat het doek in een grijs verleden rood moest zijn geweest.
Al met al verdiende het niet de schoonheidsprijs, dus dat moest anders. Intussen had schoenenboer begrepen dat MP toch niet zo'n gek medium was, dus we hadden een opdracht....het vinden van een geschikt balkon. (We moesten iets, want je moet er niet aan denken dat je slaapdronken op de slaapkamer de balkondeur opengooid en.......juist ja).
Mijn voorkeur ging uit naar een klein frans balkon, dus regelmatig werd er gezocht op dit zoekcriteria. En op een dag, ja hoor, had schoenenboer beet. Mijn hulp werd ingeroepen voor het plaatsen van het bod (ik had per slot van rekening al heeeeel wat ervaring opgedaan) en al heel snel kregen we een reactie terug. Het balkon was van ons!
Dus op 23 mei 2009 (ja ik weet het nog precies, het was zijn verjaardag) toog hij 's ochtends in alle vroegte naar het westen van het land om het gevaarte op te halen. Dagen is hij bezig geweest om het te schuren, want door de weersinvloeden was het vergrijsd, en is het uiteindelijk in de plaats gekomen (ik zal jullie de details van het hoe en wat besparen) van bovenstaand monster.


Zeg nou zelf, dat ziet er toch heel wat beter uit. Tussen de spijlen door is een tuinkabouter op een minibankje te zien. Kado van de familie, omdat we op die plaats nog een mooi bankje willen hebben. Tot op heden hebben we nog niet de juiste op MP gevonden :)
Daarvoor ligt de waterpartij, of fontein, of hoe je het ook wilt noemen met de vijver. En daarin zag ik afgelopen weekend dat de eerste waterlelie tot bloei was gekomen.


Begrijp je nu waarom ik daar een bankje wil?

Zo dat was het verhaal van ons balkon, en tot op de dag van vandaag wacht ik op de serenade......tevergeefs :(


30 opmerkingen:

 1. Het gescoorde balkon is heel erg mooi, heel wat anders vergeleken bij wat er eerst hing! Dus schoenenboer heeft wel eer van zijn werk, al was het een lange zware weg als ik het goed begrijp :-) !

  Een fijne dag...hier plenst het, ik hoop dat vanmiddag de zon nog wel even gaat schijnen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou moe zo'n serenade is wel het minste wat ie voor je kan doen toch....?
  Offe...zingt ie niet zo mooi.....?
  Ik vind je balkon werkelijk statig, koninklijk echt een plaatje.....
  Fijne dag
  En wie weet gaat ie het nog eens doen;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je doet toch wel een schattig ponnetje aan hé, als je op je serenade wacht? volgens mij moet eerst het bankje nog komen, dan volgt de serenade vanzelf ;) je balkonnetje is duizendmaal mooier dan dat bakbeest dat er eerst hing, dan maar meer moeite doen voor de peren hoor! groetjes van jootje.;

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een pracht van een balkon! Ik moet ook gelijk denken aan Romeo & Julia... :D
  Is nooit zo evident om maatwerk te vinden natuurlijk, maar als het allemaal past, heb je geluk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Bonnie: Jawel hoor, schoenenboer is hartstikke muziekaal. Is in het verleden DJ geweest en speelt drums, maar of dat nou is wat ik bedoel :(
  @Jootje, O jee, ik heb geen schattig ponnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo! dat is een hele verbetering.
  Geen zitbalkon, maar dat is ook niet nodig met zo'n grote mooie tuin.

  Franse balkonnen zijn zo leuk om te zien.

  gr Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig geworden! Leve MP en schoenboer ;). Begin vast met zwaaien, wuiven hahah... om te oefenen, dan komen wij als straks jouw bankje daar staat de serenade bewonderen.

  lieve groet van ZoutHout hahah...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je zou natuurlijk ook zelf een seranade kunnen brengen, in deze tijd van emancipatie! Het balkonnetje vráágt er gewoon om!
  Het is wel een plaatje geworden hoor, idd véél mooier als dat het was! En je bankje... ach komt vanzelf wel een keertje, opeens heb je beet! De kabouter staat daar ook wel lief hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohhhh....wat prachtig Karin zo'n Frans balkon, dat vraagt toch om een serenade hihi. Dus schoenenboer.....doe je best.
  Maar zonder dollen, het staat werkelijk prachtig, ook je tuin die ik door de spijlen heen zie is een paradijs en ik kan me voorstellen dat een bankje bij de waterpartij geen overbodige luxe is. Ben trouwens ook op zoek naar een bank voor in de voortuin.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En jij bent toch wel een serenade waard hihi. Maar het is een hele verbetering en mooi ook.
  En dat bankje.... blijven zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha...je balkon is prachtig! En wie weet...ooit...het juiste moment is misschien nog niet aangebroken voor die serenade!
  En mocht het ooit zover komen dan laat het toch wel even weten he!
  lieve groet, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geen serenade?? Wij vrouwen denken vaak dat mannen wel wéten wat we willen, maar ik begin zolangzamerhand door te krijgen dat we duídelijk moeten zijn als we iets van ze verwachten..ja romantisch is dat natuurlijk niet, maar ze kunnen er niks aan doen..ze vóelen het gewoon niet:(
  Sneu hè?! Zo zullen ze ons waarschijnlijk nooit eens spontaan verrassen met (bijvoorbeeld) een serenade!
  Ach meid dan doe jij toch een serenade voor hem!! Als vrouw van deze tijd..
  Succes en groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ziet dat er mooi uit. Is idd heel wat anders, staat gezellig zo, wat is de lelie al mooi tot bloei gekomen, bij ons zit die nog in de knop.

  Liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Karin,
  wat prachtig is je balkon,echt romantisch,ik zou wel voor je een serenade willen houden haha,maar denk dan je dan toch liever een prins op een wit paard wil die dat komt doen,pff maar moet idd een heel werk zijn geweest en wat heb je een prachtige tuin,woww zeg,lekker groot en een waterlelie,dat is gaaf,hoop dat je snel een bankje vind en anders misschien zelf maken,fijne avond,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wow prachtig balkon hoor.
  Tuinkabouter? dat meen je niet? die geef je toch kado aan iemand hoop ik ...
  enne geef het nr eens van die schoenenboer zal ik hem eens uitleggen wat zijn vrouw wil , een serenade ! en als hij niet kan zingen kan ie toch marco borsato inhuren ...
  (mag ik dan ook komen??)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik neem niet aan dat schoenenboer en blog heeft?? Kan ik 'm seinen dat z'n postitie duidelijk verbetert kan worden door het brengen van een serenaadje vanonder de perenboom, met of zonder kabouter, dat mag ie zelf weten!
  Mag ik je er overigens wel even op wijzen dat een wulpse pose wenselijk is bij zo'n aktie?? Dus hup je MDtje onder de strijkbout en shake it baby!!! WEDDEN DAT IE GALMT????

  Vindt het trouwens wel een prachtig balkonnetje....ging het hangen geheel vlekkeloos?

  groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Floor: De kabouter was eigenlijk een kado voor zoonlief, hij fluit als je er langsloopt (zeker een kabouwvakker). Jaja het moet niet gekker worden. Iemand kado doen hmmm geen gek idee, ken nog wel iemand in Hwijk....eens vragen wat zoonlief daarvan vindt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Lynda; MDtje, hellup wat is dat???
  En ja het hangen ging vlekkeloos, maar er moest eerst nog iets af he en dat kon schoenenboer wel alleen....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig balkon!!Een echte metamorfose... Een serenade maakt het geheel compleet.

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Sierlijk frans balkon hoor !


  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nice story of your balcony Karin! Love it a lot and what a beautiful view on your garden!!!! Be patient...may be one day the serenade will come!!!
  Bug hugs!
  Vale

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi=)

  Oh, beutiful balcony!(must be inviting to a serenade) Great job!
  Your Tuinkabouter is Qute there in the garden!
  Hope you also find a nice bench on MP.

  Many greetings from me!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtig Karin, kan me zo voorstellen dat je er heel blij mee bent, het is een hele verbetering! Enneh, die serenade, ik weet het niet, als jouw lief zoiets snapt, vind ik het geweldig, de mijne zou het niet snappen....
  Fijne dag, lieve groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Schitterend balkon. En de plaats waar nu dat kaboutertje zit zou ook uitermate geschikt zijn om een serenade te brengen. Wie er dan op het balkon moet, en wie in de tuin, laat ik aan jullie over, maar de omgeving vraagt er gewoon om.
  Jullie hebben in ieder geval een goede vondst op MP gedaan
  Liefs Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hello my sdearest friend!

  I just wrote you a long comment and it dissapeared!!! I hope you are well and that you had many lovely summerdays this far.
  Your balcony is lovely. I hope Romeo is coming soon:)

  The lovely waterlily you have in your beautifull pond is our county flower. Every county in Sweden has its own and näckros as we call it is Sörmlands (our) county flower. You find them in every lake here and it is soo beautifull.

  Have a lovely weekend.

  Many hugs from Sweden and waterlelie county!

  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Nou... vlekkeloos ophangen....
  Fijne zwager hebben we, gelukkig.
  (Zie project 367)
  Hoezo, het mag toch ook een drumserenade zijn, wie zegt dat hij moet zingen. Schoenmaker, blijf bij je leest.
  Bankje is mooi hoor, heeft dochterlief, samen met handige zwager (zie boven ) in elkaar gezet.
  Misschien kunnen ze het uitvergroten?!?

  Kus, je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Karin,

  Wat een mooi balkon hebben jullie op Marktplaats gevonden! Het ziet er veel mooier uit dan het vorige balkon. Wat een enorme tuin hebben jullie trouwens!

  Fijne avond!

  Lieve groet, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik had gisteren al een berichtje getypt maar er ging wat mis.
  Heel erg mooi jullie Franse balkon! Wat een ander gezicht zeg. Ook je waterlelie is een echte beauty!!! Prachtige bloemen vind ik dat altijd.
  En maar snel een mooi bankje vinden om je waterlelie lekker vaak te kunnen bewonderen. Hoe lang bloeit zo'n bloem eigenlijk? Maar waar gaat kaboutervriend dan heen? :)
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 29. In één woord prachtig. Zoiets zou ik toch echt niet op MP verwachten! Jullie tuin is ook erg mooi en de waterlelie al in bloei, ik heb hier nog niet eens een knop gezien!
  Groetjes en alvast een goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ooh wat een prachtig balkon is het geworden!

  Mooi de doorkijk naar je mooie tuin!
  Wie weet...als je lang genoeg wacht krijg je misschien een serenade van de kleine man op minibalkon hihi

  Mooihé...onze lelie is ook uit.Ik heb alleen nog geen foto door alle drukte.

  Lieve groetjes, Helena

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben blij met een klein berichtje
I love it when you leave a message
♥ Karin