dinsdag 13 april 2010

call me oldfashion


Meiden wat ben ik beroerd geweest de afgelopen dagen. Mijn witte druifjes zien er nu nog steeds beter uit dan hoe ik me gevoeld heb. Vrijdag nacht was het hoogtepunt. PIJN! Kon niet slikken en stond op m'n kop in bed van ellende, wist niet meer waar ik het zoeken moest en omdat schoenenboer nog in het buitenland vertoefde begon ik toch lichtelijk in paniek te raken. Ik vond het tijd worden om maar eens naar de huisartsenpost te bellen.


Daar krijg je dan zo'n aardige mevrouw aan de telefoon die je onderwerpt aan een kruisverhoor, het hele lijstje met verschijnselen bij een keelontsteking wordt doorgenomen, waar ik overal braaf met ja op kan antwoorden (voor zover ik nog verstaanbaar praten kon). En op het einde van dit verhoor vroeg ze me doodleuk wat ik nu eigenlijk verwacht van ze ?!? Aaaargh.....


Er wordt een receptje klaargelegd wat ik op kan halen bij de dienstdoende apotheek. Tsja hoe doe je dat dan. Het is half vier, midden in de nacht. Kan toch niemand uit z'n bed gaan bellen, dus zoonlief wakker gemaakt en samen in de auto naar de apotheek gereden met een koortsig hoofd om de pijnstillers op te halen.

De volgende avond, schoenenboer is weer thuis gelukkig, wordt de pijn weer steeds erger. Hij gaat nog eens bellen en word ik weer ingepakt om dit keer mee te gaan naar de huisartsenpost. IJlend en huilend van ellende is er dan een dokter die even in mijn keel kijkt, schrikt en zegt dat hij me een paardemiddel voor gaat schrijven. Is wel erg rood, dik en gezwollen. Meteen beginnen met slikken (wat zo makkelijk gaat)! Weer naar de apotheek (bent u daar weer) en naar huis.

Mijn verjaardag, heb me er nog druk over gemaakt hoe ik het dit jaar ging vieren, is helemaal langs me heen gegaan. Weer een jaar erbij...fijn zo. Gisterenavond voor het eerst in dagen weer wat vast voedsel gegeten en vanacht voor het eerst sinds nachten weer eens goed geslapen dus ik denk dat ik het ergste achter de rug heb, alhoewel het allemaal nog een vreselijk slappe hap is.

Wat kan een mens zich ellindig voelen en waar zijn dan die ouderwetse huisartsen die gewoon nog een huisbezoek afleggen, op de rand van je bed komen zitten en ervoor zorgen dat je je snel weer beter voelt?
Tsja, call me oldfashion.31 opmerkingen:

 1. Pfff. nou je hebt het flink te pakken gehad! Gelukkig dat het weer wat beter gaat! En dat van die huisarts aan je bed...nou dat was ergens in een grijs verleden ja. Ik kan me niet herinneren dat ik als kind zelf naar de dokter moest, die kwam toch gewoon he, maar als de jongens nu wat hebben... geen pardon, kom liefst pas morgen langs he...
  Maarre.. nu ik dat zo lees heb viel gisteravond ook ineens op me zeg, zere keel, knetterende hoofdpijn, hele nacht liggen woelen en draaien, vanmorgen tabletje en ik ben zowaar wat opgeknapt, hopenlijk staat dit me niet allemaal meer te wachten....
  Doe het rustig aan en hopenlijk ben je weer snel de oude!
  lieve groeten uit een heerlijk zonnig Zeeland!
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Karin,

  Wat een ellende zeg!!! Mijn zoon vroeg zich pas af waarom een huisarts een HUISarts heet. Daar moest ik gelijk weer aan denken toen ik je stukje las. Mijn man wilde vandaag een afspraak maken bij de huisarts (hij heeft al weken pijn in zijn arm en het is nu echt niet meer te houden) en wat denk je: hij kan volgende week woensdag terecht?!?!?!
  Zou het aan de naam liggen dat we beiden zo verlangen naar die goede oude tijd??
  Groetjes en heel veel beterschap,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Karin,

  Tjonge wat was jij er slecht aan toe. Lijkt me wel meer dan een gewone keelontsteking...
  Gelukkig dat je een beetje bent opgeknapt. Ik snap dat je verjaardag helemaal langs je heen is gegaan. Daar staat je hoofd dan echt niet naar!

  Veel sterkte en neem een borrel van mij op een gezond en nieuw levensjaar! Thee met honing mag natuurlijk ook!!

  groetjes en sterkte!

  Almay

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee.....lieve Karin, wat een verhaal. Wat hebben ze jou goed te pakken gehad en wat voel je je dan ellendig en dat wordt er niet beter op als je dan zelf zoveel actie moet ondernemen, terwijl je liever die begrijpende huisarts aan je bed heb gehad. Nederland op z'n smalst zal 'k maar zeggen, de gezondheidszorg gaat hier hardhollend achteruit, dan maar ouderwets hoor,
  En dan schrijf ik ook nog een post waar jij zo verdrietig van wordt, dat was niet mijn bedoeling hoor lieve meid. Ik begrijp zo goed dat een gemis dan zo groot is.
  Ik wens je heel veel beterschap.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd! We vieren het later wel groots als je je weer stukken beter voelt. ;)
  Maar ik kan me zo goed voorstellen dat je een rottijd achter je hebt. Ik heb één keer moeten meemaken dat ik accuut in het ziekenhuis werd opgenomen na een ´huis´artsenbezoek en dat Mark toen in Madrid zat. We woonden nog maar net in Duitsland en ikk had niet eens een mobieltje of telnrs bij me. Wat heb ik als een kleuter zitten janken in dat ziekenhuis.
  Ik vind het ook compleet absurd dat er tegenwoordig geen geld of motiviatie meer is om een huisbezoek af te leggen.
  Maar ik ben blij dat je aan de beterende hand bent en dat in ieder geval de man weer thuis is.
  Gauw beter worden en een dikke knuf,
  Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje zeg moet wel heel erg zijn als je je zelf met een hangerig witdruifje vergelijkt. Hihi Hoop dat je wat opknapt. keel ontsteking is vreselijk..... Lekker veel drinken .. auw auw. Maar helpt wel. Ik wens je het beste.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je weer bent opgeknapt. Oldfashion? Vroeger was alles beter, soms lijkt het inderdaad wel of het echt zo was, krijg bij onze huisarts vaak het idee dat hij zijn vak niet met liefde (en de bijbehorende toeweiding) gekozen heeft maar puur om de status en het bijbehorende salaris.

  Groeten,
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joh sterkte. Wat een ellende zeg :(
  Niet om je wanhopig te maken maar gelukkig heb ik een HUISarts die idd wel HUISbezoek aflegd als het nodig is. Is dat misschien het voordeel van een durp?? Wie weet, maar mijn vorige arts in de stad kwam ook niet hoor. Alleen als het HEEEL erg was met mam en dan nog: ja, ja, ja, vervelend. Niks aan te doen, JIJ bent toch een stevige Hollandse meid, JIJ kan dit wel aan". DUH!!

  Nou meis, heel veel beterschap hoor en dat je je snel beter voelt.

  Liefs en een voorzichtige knuf van Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Arm kind toch. Het is tegenwoordig niet alleen heel naar om ziek te worden maar ook heel eng. Als je niet uitkijkt laten ze je dood gaan. Aan Google heb je onderhand meer dan aan de huisarts.
  Vroeger was alles beter,zucht... of worden wij nu oud haha, ik ben ook een Ram maar dan van bouwjaar 63

  Veel beterschap gewenst,
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje, wat ben je beroerd geweest zeg!!
  Ja volgens mij moet je wel zeer spoedeisende zorg nodig hebben, mocht er een huisarts langs komen, erg toch, dan was dat vroeger wel beter geregeld.
  Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt!
  Lieve groet, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bah wat een ellende zeg
  Ja idd waar zijn die doktoren die nog hart voor hun werk hadden?
  Ik kan me dood ergeren als je naar de huisartsenpost belt of naar de dr dat je eerst je hele verhaal aan de assistente moet doen , lijkt wel een sollicitatiegesprek.
  beterschap !!! dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Happy birthaday Karin! I understand it has not been a faboulous day...happy you're feeling better!!! I agree with you...progress not always improve our life-style!
  Take care!
  Vale

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Was het misschien Angina? Dit klinkt serieus zeg... Meestal krijg je toch te horen "neem maar een paracetamolletje" Nee die gezondheidszorg gaat hard achteruit. Je kan beter naar de Eerst hulp van het ziekenhuis gaan, wordt je tenminste geholpen als ik het zo zie op tv dan he. Ze gaan er voor minder erge dingen heen hoor zoals gestoten tegen een deur of op de grond gevallen en dan met wat blauwe plekken en iedereen wordt gewoon geholpen, nee dat kost een geld! Niet te geloven! Ik zit zo niet in elkaar maar je zou toch bijna met iedere kneuzing erheen gaan of niet. Arme jij en dan kun je nog amper praten krijg je zo'n waslijst, vroeger kwam de dokter voor oorpijn en keelontsteking en koorts gewoon aan huis.... maar ja dat was vroeger...Ik hoop oprecht dat jij je weer heel snel fit voelt, je mannetje is weer thuis. Wat een doffe ellende... Vier je verjaardag maar lekker met je gezinnetje in een goed restaurant of een leuke high tea of met je schoenenboer in een Spa dat heb je wel verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Karin, jij ook nog van harte gefeliciteerd hoor, al heb je je verjaardag dan in bed doorgebracht. Bah, wat een ellende! En die huisartsenposten, praat me er niet van.... daar heb ik ook eens iets mee meegemaakt.
  Mijn verjaardag was gezellig, maar erg rustig (bewust hoor) want we zijn nu aan het stofhappen i.v.m. schuren en olien van de vloer. Wens je van harte beterschap en ik hoor dat je snel weer helemaal de oude bent, groetjes en liefs, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeetje, wat een toestand en wat voel je je dan alleen midden in de nacht zonder je vent die je een beetje kan helpen! Gelukkig dat het inmiddels (ofwel eindelijk) wat beter gaat!

  Maar...toch nog mijn hartelijke felicitaties, ga je er een andere keer nog een klein feestje voor bouwen?

  Zorg goed voor jezelf!! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach Lieve Karin...had die keelontsteking jou ook al te pakken?
  Ik was 2 weken geleden de pineut en oh wat kun je daar toch ziek van zijn.
  Bij mij was er vrijdag's niet goed gekeken door de huisarts en zodoende had ik een heel weekend onnodig pijn gehad want toen ik s'maandags na weer een bezoek aan de huisarts penicilline kreeg ging het snel beter.
  Maar dan te bedenken dat ik de week dáárvoor ook al een griepje had en nu afgelopen week donderdag aan mijn galblaas ben geopereerd kan ik wel zeggen dat ik met je meelijdt en ook weer gewoon fit en gezond wil zijn en vol levenslust.
  Maar goed eerst maar eens uitzieken.

  Veel beterschap meid!

  Liefs,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoe dan ook toch als nog gefeliciteerd met je verjaardag... jij hebt het goed te pakken gehad zeg.....jemig.. hopelijk knap je nu snel verder op....Beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een toestand toch met die huisartsenpost. En dan moet je zo ziek zijn, en dan doen ze in eerste instantie niets. Het is te gek voor woorden maar helaas kan ik erover meepraten. Ik hoop dat je nu weer snel beter zult worden. Ook nog gefeliciteerd met je verjaardag hoor.
  Lieve groet van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Karin.....gelukkig je bent er weer!!! ik had vanmorgen nog een berichtje bij je achtergelaten.....het was zo stil !! nou gelukkig gaat het de goede kant op !! en nog gefeliciteerd met je verjaardag !!! knuf vsn mij........en je mennnetje weer thuis....een hele geruststelling toch ? nou doe rustig aan nog !! en word maar weer langzaam de oude........lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nou, van harte, dan maar hè?
  Ben je mooi klaar mee: EN vreselijk ziek EN een jaar erbij EN geen feessie..EN nog ouderwets worden ook...

  Sterkte en een dikke pakkerd!
  Nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nou, dat is inderdaad iets erger dan een beetje hangerig. Balen zeg, vooral in het weekend is het meestal drama bij een huisartsenpost...ken dat. Vroeger was het zo slecht nog niet.
  Gauw weer opknappen nu hé! En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Groetjes Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Eerst van Harte Gefeliciteerd. En wat vervelend, ik weet hoe je je voelde. Zei pas tegen Gonda dat dit mij na jaren nog in het geheugen gegrift staat. En als ik keelpijn krijg ben ik altijd angstig en denk "Nee niet weer".
  Beterschap nog en hoop dat je nu heel snel opknapt meid. En als ik in de buurt had gewoond had je mij 's nachts mogen bellen hoor.

  lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nou ja zeg dat ze je in zo'n toestand naar de praktijk laten komen!! Meid wat vervelend allemaal. Wel fijn te horen dat het nu beter gaat. Heb hier ook een ziek meisje in huis met zowel een oorontsteking als bronchites!
  Beterschap en lekker rustig aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag want jarig dat was je wel met al die ellende.
  Want kind wat was je ziek.Gelukkig dat het nu weer beter met je gaat. Huisartsenposten, praat me er niet van.

  Beterschap verder en een lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 25. tsja af en toe lijkt t of je niet goed wijs bent als je belt, gelukkig gaat t wat beer met je nu ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. getsie Karin, wat een toestand, je moet bijna half dood zijn, wil er nog een arts bij je komen...
  gelukkig ben je aan de beterende hand, al zal het wel ff duren voor je weer een beetje de oude bent...
  beterschap meid !
  Lieve groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goh Karin...spurt ik even uit mijn tuin en nu dit....ik schrik me suf....
  Lieve schat, kruip maar lekker op bank of bed en laat je vetroetelen door al je dierbaren....
  Dat stuk taart kan wel even wachten....alhoewel.....:))
  BETERSCHAP

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hi karin

  I´m so sad to hear that you have been ill...
  hope that you are feeling much better now!!

  (I haven´t forgot your necklace. but my hands doesn´t work. I´m wearing gloves 24/7 and I have lost almost all skin on my fingers. they say I´m allergic to water....not fun at all...
  but as soon as I´m better I will fix it for you!!)

  have a nice sunny evening...

  love
  anna-malin

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dearest Karin!

  Thank you so much for your words. They did make sense, as good as mine in Dutch I suppose. The translator is not really good but it
  doesn´t matter. It is so nice to hear fron you, and of course extra fun in Swedish.
  Hope you are feeling better now. We had a lovely day today with clear blue sky and 12°. The spring is getting better and better ;)

  Take care!
  Love, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ben je alweer een beetje boven Jan...?
  Enne alweer uitgeshopt? Nu laat het rokje maar even zien hoor....zwaaien en zwieren.....
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hi, I like your blog soo much,
  I am from Brazil, I love craft...
  http://agulhaetricot.com
  http://agulhaetricot.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben blij met een klein berichtje
I love it when you leave a message
♥ Karin