woensdag 28 november 2018

Zwevende kerstkrans DIY


Zodra de dagen korter worden begint het bij mij te kriebelen en stroomt mijn hoofd vol met ideeën  voor de komende kerstdecoratie. Nu er geen "nogindesintgelovende" kinderen meer in huis zijn kan ik daar (gelukkig) ook al op tijd mee beginnen. 

Het afgelopen weekend maakte ik een kerstkrans om boven de salontafel te hangen. Een simpele en goedkope DIY die ik hier graag met jullie wil delen.
Wat heb je nodig: 


  • ijzeren ring (ik gebruikte er een van 30 cm) die ik kocht bij een hobbyzaak
  • kerstgroen naar keuze, te vinden bij de bloemist of het tuincentrum
  • binddraad
  • schaar
  • snoeitang
  • touw of lint
  • kerstballen (ik gebruikte deze mooierds van Hubsch)
Allereerst knip je wat kleiner takken af van ongeveer dezelfde grote die je met het binddraad vastzet aan de ring. Ik knipte per takje een stukje van het draad af en draaide het om het takje en de ring heen en dan op naar de volgende. Ik koos ervoor om ze losjes naast elkaar te zetten om het luchtig te houden. Wanneer je een wat vollere krans wilt kun je de takken elkaar gedeeltelijk laten overlappen.
Nu heb je de krans als basis. Je kunt hier stoppen (ook best decoratief) maar we gaan verder.Om hem op te kunnen hangen koos ik voor wit touw, omdat ik een soort van zwevend effect wilde bereiken en mijn wanden wit zijn. Je zou natuurlijk ook voor prachtig lint of draad kunnen kiezen.
Knip 4 stukken in dezelfde lengte af, nadat je de hoogte hebt uitgemeten waar je hem wilt hangen.
De stukken touw knoop je tegenover elkaar aan de ring vast , zodat hij recht blijft hangen.Hang nu de hanger op de plek waarvoor hij bestemd is. Hoe je hem ophangt is afhankelijk van de plaats en de mogelijkheden ter plekke. Hier ging er een haakje in de balk van het plafond. Draai de takken nu naar de zijkant zodat ze de ring bedekken. Vervolgens hing ik er op gevoel en op willekeurige hoogte de kerstballen in. Een beetje zoals ik bij de kerstboom doe. Af en toe wat afstand nemen om vervolgens één van de ballen weer wat te verhangen totdat ik tevreden ben met het resultaat.

Et voila!

Alsof er een krans met ballen boven mijn tafel zweeft.


Heb je ook zin gekregen om met een kerst DIY aan de slag te gaan? Met nog 17 andere bloggers maken we allemaal onze kerst DIY die we delen op onze blogs, dus er valt volop inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij Jenny van @huisgeluk. Zij maakte prachtige kerstballen van kantenband en Kelly van het blog Keeelly91 zit nog te broeden op haar kerstster die zij komende maandag met ons zal delen.

Mocht je met deze DIY aan de slag gaan deel hem dan op Instagram en geef me dan een seintje. Ik ben vreselijk nieuwsgierig naar jullie creaties en laat ze graag op mijn stories voorbij komen. 
Je vind me hier op InstagramSucces en veel plezier met jullie kerstdecoraties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik ben blij met een klein berichtje
I love it when you leave a message
♥ Karin